Månadslinser | 30 dagars kontaktlinser

Dygnet runt linserAllt fler upptäcker hur bekvämt det är med kontaktlinser. De förbättrar inte bara utseendet hos individen som bär linser utan är också ett utmärkt substitut till glasögon. Bäraren av kontaktlinser får utmärkt syn utan att behöva gömma ögonen bakom glasögon. Framförallt har månadslinser blivit mycket populära bland kontaktlinsbärare i alla åldrar. Med månadslinser behöver man inte oroa sig för att hela tiden ha nya linser i beredskap eller för det ibland jobbiga arbetet med linsrengöring.

Fördelar med dygnet runt linser

Månadslinser eller 30 dagars linser är gjorda av polymer vilket betyder att de känns som en droppe vatten på fingret. 80 % av alla kontaktlinsbärare använder mjuka linser eftersom de är så bekväma att de inte ger några irritationer. Månadslinser passar bra på ögat och kan till och med användas i livliga sportsammanhang eftersom de har en så exakt passform.

Du bör inte sova med dina månadslinser eftersom du kan skada eller få en svullnad på hornhinnan på grund av syreförlust. Det kan också leda till infektioner, klåda och rodnad vilket innebär att du måste ta bort dina linser och konsultera din ögonläkare.

Infektioner kan orsaka smärta, dimsyn, klibbiga sekret och ljuskänslighet. De kan leda till långsiktiga ögonproblem redan om de får kvarstår bara några dagar. Det är viktigt att vara rädd om ögonen - synen ska man inte ta några risker med.

För att få ett recept på månadslinser måste du kontakta en optiker eller ögonläkare. När du sedan vill köpa linser på nätet är det viktigt att du beställer exakt det märke och typ som du har ordinerats.

Glöm ditt synfel med månadslinser

Kom ihåg när du var ung och kunde vakna upp med 100 procentig syn varje dag?

Du kan göra det igen med 30 dagars linser eller månadslinser. De här kontaktlinserna används av många användare och särskilt de av oss som är närsynta. Det är många med nedsatt syn som vaknar på morgonen och börjar leta efter glasögonen som man var säker på skulle ligga någonstans på nattduksbordet men som nu inte går att hitta.

Till slut hittar vi dem eller lyckas peta ner dem under sängen. Med 30 dagars kontaktlinser kan sätta punkt för dina grumliga mornar.

Månadslinser kan verka som en perfekt lösning men som med allt annat finns det bra och dåliga sidor med dem.

Det är några saker du bör förstå innan du bestämmer dig för att gå ut och köpa månadslinser.

Daglig bär linser är de som du sätter in varje dag (därav namnet endagslinser) och som kastas efter varje användning.

Långtidslinser är sådana som du kan ha på dig dygnet runt (även när du sover). Generellt sett kan du vanligtvis inte använda sådana linser mer än-7 dagar, men detta är inte hugget i sten och kan variera från person till person beroende på många olika faktorer som arbete och vilken miljö du bor och vistas i.

Det är verkligen ett personligt beslut att fatta om att bära 30 dagars linser eller inte. En av de egenskaper som lockar är givetvis att man kan sätta i dem och sedan glömma bort att man överhuvudtaget har linser eller ens ett synfel i en hel månad. Den stora fördelen är såklart att du inte längre behöver tänka på rengöring av linser varje dag med linsrengöringsvätska.
Samtidigt måste du vara medveten om risken för infektion om du inte följer anvisningar/instruktioner och viktigast av allt är vad dina ögon säger dig!

30 dagars kontaktlinser kan vara en riktig välsignelse om du bara kommer ihåg att du fortfarande måste ta hand om dina ögon och fölaj instruktionerna helt - din syn hänger på det!


Varumärken och tillverkare

Acuvue
Air Optix
Biomedics
Cooper Vision
Proclear