Linser online - kontaktlinser på nätet

Även om det går att köpa linser via lokala butiker eller hos optikern väljer idag de flesta att köpa sina linser på nätet. Att köpa kontaktlinser online är mycket lättare än det traditionella sättet, och erbjuder flera fördelar. Att köpa linser online är ett mycket smartare beslut. Det är både billigare och enklare än det gammeldags omständiga sättet som förutom lång väntetid även var mycket dyrare.

Det bästa med att köpa linser på nätet är det faktum att det finns mycket mer att välja på. Det finns många olika märken och tillverkare på nätet, varav många inte är tillgängliga hos din lokala återförsäljare.

En annan fördel med att köpa dina linser online är det faktum att nätbutiker aldrig har stängt. När du köper på nätet behöver du behöver inte oroa dig för att butiken ska stängas innan du fått köpa vad du behöver. Du kan besöka en butik på nätet när som helst, dag eller natt - butiken kommer alltid att vara öppen för att ta din beställning. Till skillnad från traditionella butiker kan du köpa kontaktlinser precis när det passar dig bäst.

Trots att det finns så många fördelar med att köpa linser online finns det fortfarande många människor som ändå väljer att köpa från den lokala butiken eller optikern. Normalt har de här konsumenterna inte provat att beställa linser på nätet. De kanske felaktigt tror att det ska vara komplicerat eller tillhör en äldre generation linsanvändare som sin vana trogen vänder sig till sin inarbetade kontakt med en optiker av kött och blod. Men varför ska de här kunderna betala mer för sina linser? Får de bara prova att beställa sina kontakter på nätet och se hur enkelt och billigt det är kommer de garanterat aldrig vilja beställa dem lokalt igen.

Genom att köpa dina linser på nätet kan du spara mycket tid, pengar och ansträngning. Du beställer enkelt de kontaktlinser du behöver, sedan är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att de ska levereras direkt till din dörr.

För att beställa dina kontakter online, behöver du ett recept. För att få ett recept måste du besöka en optiker och be att få dina ögon kontrollerade. Du kan berätta direkt att du bara vill göra en undersökning och har för avsikt att köpa linserna på nätet. Optikern kommer att skriva ut ett recept som beskriver vilket synfel du har och vilken styrka linserna skall ha. När du fått ditt recept kan du enkelt besöka en butik på nätet, skriv in ditt recept, och sedan är linserna på väg.

Om du aldrig har köpt något på nätet innan är kontaktlinser en idealisk produkt att börja med. Du har ett stort utbud att välja mellan, inklusive märken och modeller du säkert aldrig hört talas om förut. Nästan alla kontaktlinsbutiker på nätet erbjuder information om olika märken, vilket är bra för dem som letar efter den perfekta linsen.

Oavsett hur du ser på det - att handla på nätet är det smartaste sättet att köpa kontaktlinser.

Allt eftersom lösningar för internethandel blir allt bättre och säkrare fortsätter ehandeln att öka och det är allt fler som gör sina inköp på nätet. En av de mest populära produkter att köpa på nätet är kontaktlinser. När du köper linser på nätet Internet, är du inte begränsad till vad som är tillgängligt hos din lokala glasögon- och kontaktlinsbutik. Det är inte nödvändigt att köra runt på jakt efter de bästa priserna för kontaktlinser. Internet gör det nu möjligt för människor att jämföra alternativ och priser i bekvämligheten av sitt eget hem. Tack vare den positiva utvecklingen kan du spara både tid och pengar.

Även om Internet är ett bra ställe att köpa linser på finns det en del saker att tänka på. För tio år sedan var kontaktlinser dyra, speciellt färgade. Utbudet av linser och konkurrensen på nätet har kraftigt sänkt priserna. Det är nu möjligt att köpa kontaktlinser till en bråkdel av priset du skulle betala i de flesta butiker. Men det finns ett antal skäl till varför kontaktlinser är billigare på nätet än hos traditionella återförsäljare.

Målet för onlinehandlare är att få så många kunder som möjligt. Eftersom kostnaden för att få dessa kunder är hög måste e-handlare göra allt för att behålla sina kunder för att kunna tjäna pengar på lång sikt. Nätbutiker som säljer kontaktlinser har inte den kostnadskostymen som vanliga butiker har. Kostnaderna för lager, anställda, och hyra är väsentligt läger. På grund av detta kan kostnadsbesparingarna överföras till kunderna. Innan du börjar handla linser online är det viktigt att komma ihåg att du kommer att behöva ett recept.

Recept är obligatoriska även om du bara tänker köpa kontakter för kosmetiska ändamål. Om ditt recept har gått ut, kan du kontakta din optiker för att få ett nytt till en kostnad av några hundralappar. Det är också viktigt att se till att recept är rätt ifyllda. När detta är gjort, kommer du vara redo att börja köpa linser på nätet. När du köper linser över internet, måste du även ange en del personlig information som adressuppgifter.

Det är viktigt att se till att du handlar hos webbplatser som är säkra. Alla köp bör ske bakom en SSL uppkoppling (Secure Socket Layer) så att informationen krypteras vid alla tillfällen. Det är också viktigt att titta på frakt- och expeditionsavgifter. Det går att spara pengar på att köpa kontaktlinser på nätet men om du måste betala höga fraktkostnader är den låga kostnaden för linserna inte vara värt det. Detta gäller särskilt om du avser att bara göra en liten beställning.

Fördelar med kontaktlinser

 

Om du behöver korrigera ögat på grund av en syn problem, kanske du överväger möjligheten att använda kontaktlinser. Dessa små, lätta plastlinser flyter på vätskan runt ögat för att förbättra synen utan att bli sedd av andra. Det här alternativet tillåter linsbärare att eliminera behovet av att bära glasögonbågar på deras ansikten, som vissa människor tycker bidrar till ett försämrat utseende. Det finns också en bekvämligheten faktor för att hantera små linser i stället för skrymmande inramade linser, som kan tappas, försvinner eller går sönder.

Kontaktlinser fungerar bra för dem som inte har något emot att ta några sekunder morgon och kväll för att infoga och ta bort flytande linser. Du måste skölja varje lins med rengöringsmedel varje gång du sätter dem i eller ta ut dem ur ögat. Du måste också skölja ur kontaktlinser och låta dem torka innan du sätter in linserna i ögonen. Den dagliga vården är alltså lite mer tidskrävande än att bara sätta på eller tar av glasögon. Men många människor har inte något emot en liten extra ansträngning för att kunna undvika att bära ansiktsramar.

En annan aspekt av kontaktlinser är behovet av mer djupgående rengöring några dagar eller så. Detta kräver användning av speciella enzymer som köpts för denna vård. Kontaktlinser behöver ligga i blöt under en kort tid för att ta bort all uppbyggd ögonvätska. Då linserna är rengjorda och sköljda är de klara att använda.

Numera väljer många kontaktlinsbärare engångsliner som bärs ett par dagar och sedan kastas bort. Detta bidrar till att minska antalet timmar ett och samma objekt kommer att tillbringa i ögat vilket skär ner på mängden bakterier som kan växa under en tid och som kan leda till ögonirritationer, inflammation eller infektion. Vissa linsbärare väljer även att köpa linser avsedda för längre användning.

Kontaktlinser fungerar bra för professionella människor på språng eller aktiva människor som är involverade i sport, arbetar eller har barn eller andra aktiviteter där glasögon kunde glida av näsan eller dras av under lek och spel med barn eller konkurrenter. Till skillnad från glasögon kommer kontaktlinser för det mesta inte att hoppa ur även om de kan ramla ut om ditt öga är torrt. Att hitta en förlorad kontaktlins är en utmaning, minst sagt. Lyckligtvis händer detta inte särskilt ofta.

Om du aldrig har använt kontaktlinser tidigare tala med din ögonläkare om för och nackdelar med att använda denna metod för synkorrigering, eller surfar in på Internet forum och tag del av diskussionsgrupper om detta ämne. Miljontals människor bär dem och älskar dem och även du kan vara en av dem som drar nytta av bekvämlighet och komfort av kontaktlinsanvändning.
* Var medveten om att användandet av mjuka kontaktlinser på natten kan orsaka infektioner för vissa människor. Det finns ingen anledning att ha linser på sig när man sover.

* Var medveten om alla faktorer som kan orsaka infektioner och komplikationer, såsom bärandet av kontaktlinser när du simmar i sjöar, pooler eller i havet

Varumärken och tillverkare

Acuvue
Air Optix
Biomedics
Cooper Vision
Proclear