Dygnet runt linser

Dygnet runt linser har många fördelar. Dessa kontaktlinser är föreskrivna för synkorrigering för personer med närsynthet eller översynthet. I motsats till sina traditionella motsvarigheter är dygnet runt linser tillverkade av silikonvätematerial som låter syre passera till hornhinnan. De traditionella mjuka kontaktlinserna är tillverkade av polymer som inte låter syre passera. Traditionella linser behöver därför tas ut med jämna mellanrum för rengöring och desinficering medan dygnet runt linser kan bäras dag som natt för en period av upp till trettio dagar. Genom åren har nyttan av dygnet runt linser upptäckts av miljoner linsbärare och statistik visar att försäljningen av utökade kontantlinser står för ca 60 % av linsmarknaden.

Här kan du beställa billiga dygnetruntlinser online

LenswayGaranterat lägst pris - leverans inom 24 timmarOm Lensway
LensstoreSolglasögon på köpetFri fraktOm Lensstore
Lenson50 kr rabatt till nya kontaktlinskunderSnabb leverans Om Lenson
NetlensKöp nu betala senare - prismatchning garanterar lägst prisOm Netlens

Det finns både fördelar och nackdelar med att bära dygnet runt linser. Den bästa personen att berätta om hur linserna fungerar är en kvalificerad optiker. Det är alltid rekommenderat att konsultera en optiker för att bli uppdaterad på dina ögons nuvarande hälsotillstånd inklusive de eventuella risker det kan innebära att bära kontaktlinser dygnet runt. Totalt sett är fördelarna med dygnet runt linser långt större än riskerna – särskilt när de har blivit godkända av din optiker. Dygnet runt linser är ett bra alternativ för synkorrigering för upptagna människor över hela världen.

Den största fördelen med dygnet runt linser är att du inte behöver ta ut dem för att rengöra dem och låta dina ögon andas. Du kan tryggt ha linserna på i flera dagar utan att behöva ta ut dem för att lindra känslor av torrhet. Den kisel hydrogel som dessa linser är tillverkade av låter ungefär sex gånger mer syre passera genom ögonen. Linserna består av en hög andel vatten vilket gör att kontaktlinserna blir mindre benägna att torka – vilket är orsaken till att man behöver ta ut traditionella linser i slutet av varje dag. Det finns ingen anledning att oroa sig för att detta ska hända om du istället använder dygnet runt linser.

En annan fördel med dygnet runt kontaktlinser är att det minskar risken för dina ögon att bli smittade. Detta beror på att dessa linser inte tillåter skadlig bakterieuppbyggnad. Den minskar också risken för ögonsvullnad och ögoninfektion. Sammantaget kan komforten med dygnet runt linser ofta jämfört med en framgångsrik LASIK ögonoperation. Dygnet runt linser kan ses som ett billigare synkorrigeringsalternativ till en LASIK ögonoperation. Det är ett billigare, bekvämare och mindre riskfyllt sätt att av bra syn vilket också är anledningen till att de har blivit så populära.

Linser som släpper igenom mycket syre kan användas dygnet runt. En bekväm lösning, men de måste provas ut noggrant för att fungera optimalt. Med dygnet runt linser blir man bara påmind om "det där synfelet" en gång i månaden.

Dygnet-runt linser är tillverkade i ett silicon-hydrogelmaterial, och kan bärqs en månad i sträck, dag som natt.

Varumärken och tillverkare

Cooper Vision
Air Optix
Biomedics
Acuvue