Lån

Att låna pengar utan säkerhet till precis vad som helst är lättare än någonsin tidigare. Det är bara att surfa in på någon av de sajter som erbjuder billiga lån online och efter besked om vilket belopp som beviljats och vad lånet kostar är det sedan helt upp till dig själv om du vill acceptera erbjudandet.

Att låna online är en enkel och okomplicerad process. All information om inkomster och andra uppgifter som ligger till grund för om du kommer att få låna finns redan tillgängligt hos de kreditupplysningsföretag som långivarna anlitar. Det räcker alltså med att lämna personuppgifter för att ganska snabbt och ibland nästan på en gång få ett besked.

Om du sedan tidigare redan har gamla lån eller kortkrediter är det ofta en bra idé att lösa dyra lån genom att samla lån hos en och samma långivare. När du skickar in en låneansökan finns det möjlighet att ange om du vill passa på att lösa gamla dyra lån. Enklast är det att räkna ihop alla gamla krediter och även se över vilka räntor du betalar för dem. Flera små lån är oftast mycket dyrare än ett större. Att samla alla lån och istället ha ett enda lån gör inte bara livet enklare – det blir dessutom mycket billigare!

Sveriges bästa lån utan säkerhet

Ica Lån

ICA Banken - Lån för alla behov

Icabanken har erbjudanden om blancolån (lån utan säkerhet) från 20 000 och ända upp till 350 000 kronor. ICA Banken erbjuder samma låga ränta till alla som beviljas lån utan kostsamma uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Här kan du även lösa dyra lån som du har hos andra långivare.

Vad kostar egentligen ett blancolån?

Alla långivare gör en individuell bedömning av varje låneansökan. Finansinspektionens senaste undersökning av blancokrediter till konsumenter visade att den genomsnittliga räntan på ett blancolån är 5-9 procentenheter högre än Riksbankens referensränta. För en normalinkomsttagare är räntan för ett blancolån idag mellan 5.5 % och 9.5 % per år.

Externa resurser

Konsumentverket: Lån
Riksbanken: Referensränta
Finansinspektionen: Blancokrediter till konsumenter
SCB: Hushållens lån