Jämför lån

Med så många lån och långivare på marknaden att välja mellan är det klokt att jämföra privatlån. Det finns ett antal alternativ att välja bland ledande långivare och vilket lån som är bäst för dig kommer att bero dina individuella förutsättningar och önskemål.

När du jämför privatlån utan säkerhet med de som kräver det finns det ett antal viktiga skillnader att notera. Lån mot säkerhet kräver att låntagaren ger långivaren pant eller säkerhet för lånet, och detta kommer att vara deras hem eller egendom. Lån utan säkerhet har inte detta krav. Eftersom det långivande bolaget tar en relativt låg risk med ditt hem som försäkring mot din underlåtenhet att återbetala lånet är räntorna på säkrade lån betydligt lägre än för lån utan säkerhet.

Lendo lånemäklare

Lendo jämför lån

Bästa privatekonomin - kostnadsfritt. Lendo är en lånemäklare som samlat de bästa bankerna och långivarna på en plats. Det finns flera fördelar med att vända sig till en lånemäklare när du vill låna pengar.

När du skickar in en ansökan till Lendo får du tillgång till alla dom bästa erbjudanden på en gång. Det kostar inget att anlita Lendo och du behåller din kreditvärdighet eftersom det bara krävs en kreditupplysning.

Det är klokt att se till att du har råd med återbetalningar på ett lån innan du skriver undan ett avtal som kan göra att du riskerar ditt hem om du misslyckas att återbetala skulden. Men även i fråga om lån utan säkerhet får du stora problem om du inte klarar av att sköta dina betalningar. Bortsett från skillnader i ränta och risk finner du att när du jämför privatlån som är med och utan säkerhet att säkrade lån godkänns snabbare än lån utan säkerhet men tar längre tid att bearbetas. Detta innebär att du kommer att vänta lite längre på dina pengar när du tar lån med säkerhet eller höjer ditt befintliga bolån. Men det kommer att vara väl värt att vänta när du ser hur mycket pengar du kommer att spara på räntan.

Personliga lån finns för olika belopp och återbetalningstider och skall återbetalas på månadsbasis. Du kommer att debiteras ränta av långivaren vilket i villkoren framgår som den effektiva räntan eller årlig procentsats. När du jämför privatlån är den effektiva räntan en måttstock på hur billigt lånet är. Tänk dock på att långivarna bara annonserar en typisk ränta eller den lägsta tänkbara räntan och bara är en indikation på vilken ränta du kommer att erbjudas.

Om du kan får ett lån med låg ränta avgörs av ett antal faktorer, inklusive det belopp du lånar, hur länge ni kommer att ta att betala tillbaka lånet och hur stark din privatekonomiska situation är. Nästan alla lån utan säkerhet ges mot rörlig ränta. Det beror på att långivarna i sin tur löpande lånar upp pengar på marknaden och det blir helt enkelt dyrare att låna desto längre tid räntan binds. Med en rörlig ränta kan dina månatliga avbetalningar gå både upp och ner tillsammans med svängningar i långivarens basränta. Detta ger dig flexibilitet att spara pengar om räntan sjunker, men ditt lån kan också kostar dig mer om räntan går upp.