Billiga lån

Om du letar efter billiga lån så kommer du förmodligen att upptäcka att lån med säkerhet har de lägsta räntorna. Anledningen till detta är att när du använder ditt hem eller bil som säkerhet för billiga privatlån tar det långivande bolaget en lägre risk när de lånar dig pengar. Du tar en större risk eftersom om du skulle misslyckas att hålla jämna steg med överenskomna amorteringar och inte betalar tillbaka lånet så är din bostad i fara för utmätning. Det absolut billigaste lån som finns är bostadslån. Att höja sin bostadskredit är det samma som ett lån mot säkerhet. De här lånen tar längre tid att behandla och det kan krävas en ny värdering av din egendom innan lånet kan beviljas. Lån mot säkerhet är billiga men omständiga lån.

SevenDay låna 300 000 kronor

SevenDay – Privatlån med prisgaranti

Behov av pengar kan dyka upp när som helst - sju dagar i veckan. Men varför betala för mycket? Den som vänder sig till SevenDay får garanti om lägsta totalkostnad på privatlån.

SevenDay är ett svenskt fristående bolag specialiserat på privatlån. Här går det att låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet. Du behöver alltså inte äga eller belåna en bostad för att få låna pengar.

När du lånar hos SevenDay är du genom en prisgaranti försäkrad om att få den lägsta totalkostnaden för lånet. Räntan hos SevenDay är från låga 4,25 %

Billiga personliga lån som inte har någon säkerhet behöver inte en bostad som säkerhet för lånet. Eftersom det långivande bolaget tar en större upplevd risk, kommer du förmodligen att få betala lite högre räntor. Även om du tar en mindre risk genom att inte ha ditt hem som säkerhet för lånet är det viktigt att du ser till att du hänger med de återbetalningar som långivarna kräver och betalar tillbaka lånet enligt överenskommelse. En fördel med oprioriterade billiga personliga lån är att de vanligtvis behandlas snabbare än lån mot säkerhet och att du ofta får lånebesked direkt så att du kan få loss pengar snabbare och utan så mycket krångel.

Billiga finns i många olika former, villkor och återbetalningstider, beroende på vad lånet behövs för och dina personliga förhållanden och krav. Vilket lån du ska välja beror på om du vill använda lånet för att betala för en ny bil, en semester eller för att lösa andra skulder. Ofta kan du få bättre villkor om du ska använda pengarna för att lösa dyrare krediter eftersom du på så vis får en starkare privatekonomi.

Det är alltid en bra idé att jämföra lån och då särskilt den årliga effektiva räntan på billiga privatlån från olika utlåningsföretag. Det är ett bra sätt att ta reda på vilka lån som är mest konkurrenskraftiga, ett lån med låg ränta blir lättare att att betala tillbaka. Att bekanta sig med det sätt på vilket långivare presenterar sina räntor hjälper dig att göra en bra jämförelse. Ofta annonseras den lägsta beviljade räntan men det är tyvärr antagligen inte den ränta du kommer att få. De flesta billiga lån utan säkerhet ges till rörlig ränta vilket innebär att det för ett lån med lång löptid kan vara svårt att bedöma vad det i slutändan kommer att kosta.

En ytterligare faktor att beakta när man tittar på billiga lån om du tror att du kommer att vilja betala tillbaka lånet före den avtalade slutdatumet. Vissa utlåningsföretag ut en avgift som ibland kan vara ganska hög om du skulle vilja betala tillbaka lånet i förtid.

Det är inte billigt att låna pengar med låg kreditvärdighet men det går trots det att hitta bättre alternativ. Ofta kan villkoren för högrisklån förbättras över tid om låntagaren visar god skötsamhet.

Håll ordning på ekonomin så får du låna billigare, läs mer;

Staten får rekordbilligt lån