Låna pengar

Utan bankkontor och höga kostnader kan nischbankerna ofta erbjuda bättre villkor och lägre ränta på lån utan säkerhet. Men räkna inte ut "gammelbankerna" - har du din ekonomi i ordning kan de också låna ut pengar mycket förmånligt. Enligt flera oberoende jämförelser* av lån får du bäst ränta och lägst avgifter på lån utan säkerhet med ett internetlån från någon av långivarna nedan.

Pengar är frihetTänk på att de flesta långivare inte ger samma villkor till alla som vill låna pengar. Det går därför inte att svara exakt på vad ett lån kommer att kosta förrän du själv gjort en ansökan om lån. Fler lån kan jämföras på lånet.com där räntor och villkor från populära kreditgivare sammanställs.

Det är enkelt att låna pengar på nätet - dessutom slipper du ofta ansökningsavgiften. Om du blir godkänd har du lånehandlingarna med posten dagen efter och pengarna på ditt konto inom några dagar.

Betalningsanmärkning? Det behöver inte vara kört - det går att låna pengar med betalningsanmärkning hos flera långivare.

SevenDay Nummer 1 på lån

SevenDay – Privatlån med prisgaranti

Behov av pengar kan dyka upp när som helst - sju dagar i veckan. Men varför betala för mycket? Den som vänder sig till SevenDay får garanti om lägsta totalkostnad på privatlån.

SevenDay är ett svenskt fristående bolag specialiserat på privatlån. Här går det att låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet. Du behöver alltså inte äga eller belåna en bostad för att få låna pengar.

När du lånar hos SevenDay är du genom en prisgaranti försäkrad om att få den lägsta totalkostnaden för lånet. Räntan hos SevenDay är från låga 4,25 %

SevenDay

Ica Lån Nummer 2 bäst lån

ICA Banken - Lån för alla behov

Icabanken har erbjudanden om blancolån (lån utan säkerhet) från 20 000 och ända upp till 350 000 kronor. ICA Banken erbjuder samma låga ränta till alla som beviljas lån utan kostsamma uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Här kan du även lösa dyra lån som du har hos andra långivare.

ICA Banken

Ränta Freedomfinance Nummer 3 bra lån

Sveriges största låneförmedlare

Freedom Finance är ett fristående kreditmarknadsföretag som agerar som oberoende låneförmedlare för att hjälpa låntagare att hitta bättre lån genom att låta långivare/banker konkurrera med varandra.

Freedom Finance erbjuder privatlån (allt-i-ett-lån), billån och bostadslån (upp till 85% i bottenlån).

Låna pengar av Freedom Finance

Lendo

Nummer 4 sänk lånekostnaderBästa privatekonomin - kostnadsfritt.

Låt Lendo göra jobbet

Lendo är en lånemäklare som samlat de bästa bankerna och långivarna på en plats. Det finns flera fördelar med att vända sig till en lånemäklare när du vill låna pengar.

När du skickar in en ansökan till Lendo får du tillgång till alla dom bästa erbjudanden på en gång. Det kostar inget att anlita Lendo och du behåller din kreditvärdighet eftersom det bara krävs en kreditupplysning.

Hitta bäst lån med Lendo

Låna Pengar från Ikano

Nummer 5 lägst räntaLåna pengar från Ikano

Internetbaserad långivning och effektiv administration gör att Ikanobanken kan erbjuda lån till marknadens bästa villkor.

Ikano Bank har flera gånger blivit vald till Sveriges bästa banksida. De kan arrangera lån till den lägsta räntan. Det går hos Ikanobanken att låna pengar utan säkerhet till det mesta.

Hos Ikano Bank lånar du upp till 350 000 kr, du betalar ingen uppläggningsavgift eller aviavgift och du får lånelöfte direkt. Ränta från 5,20 % och inga avgifter.

Låna pengar av Ikano Bank

Litet lån från Thorn

Thorn

Litet lån

De flesta banker erbjuder lån där du måste låna minst 30 000 kr och uppåt. Man ska såklart inte låna mer pengar än vad man behöver. Thorn förmedlar mindre privatlån från 5000 till 25 000kr utan säkerhet med återbetalningstid på upp till 6 år.

Låna pengar av Thorn

Ett privatlån behöver inte vara fel

Ett privatlån kan vara ett kraftfullt verktyg för att hantera din ekonomi – så länge det används ansvarsfullt. Men tanke på några av tabun som vanligen förknippas med skulder är det många som tror att det alltid är en dålig idé att ta ett lån. Visst innebär en skuld att du får nya utgifter som måste betalas varje månad och ibland kan det ta många år att bli kvitt skulden. Trots det är det så att ett privatlån kan vara rätt beslut under rätt omständigheter.

När det är okej att ta ett lån

1. Betala tandläkaren

Trots skyhöga skatter räcker inte statens pengar till allt. Den som behöver fixa tänderna får helt enkelt betala det ur egen ficka och det kan bli dyrt, mycket dyrt. Den egna hälsan måste dock alltid sättas först så om du behöver gå till tandläkaren är det helt okej att ta ett lån för att betala besöket.

2. Flyttkostnader

Att flytta är ett stort projekt och det är inte alltid vi har vänner som har tid att hjälpa till. Det kan kosta många tusen kronor att anlita en flyttfirma men det är värt pengarna att slippa allt jobb och få alla saker till den nya bostaden utan att knäcka ryggen.

3. Bilreparation

En fungerande bil är för många helt avgörande för möjligheten att ta sig till jobbet, arbeta och tjäna pengar. Bilolyckor som inte täcks av försäkring och oväntade större reparationsräkningar kan sätta käpparna i hjulet och är en utgift som inte kan vänta. Om du inte hittar en bilverkstad där du kan reparera bilen på avbetalning är det lika bra att ta ett lån för att betala kostnaderna.

4. Hemförbättringar

Ofta går det att ta ut ett inteckningslån för att betala för renoveringar men i vissa fall kanske detta alternativ inte är tillgängligt. Om du planerar att flytta relativt snart och sälja huset kan det vara en klok investering att låna pengar för att öka värdet på ditt hem och göra det lättare att sälja. Detta kan vara allt från kök, bad eller ett nytt tak. För att betala dessa renoveringar eller tillägg, kan det vara värt att ta ut ett nytt lån. Du bör göra en bedömning av ditt hems värde och avgöra om renoveringen kommer att höja priset mer än skulden. Om du är osäker på lönsamheten i ett sådant projekt är det dock troligen inte det.

Vid användning av blankolån som erbjuder låga räntor och bra villkor kan det vara helt okej att låna för att hantera hälsa, ekonomi eller för nödvändiga investeringar. Om du står inför något av ovanstående scenarier, överväga att höra efter med en långivare om att ta ett lån.

Bäst sparränta

1000kr - 25 000kr
Folkia