Låna pengar online

Låna pengar Online ?

Utan kontor och höga personalkostnader kan små uppstickare specialicerade på ett fåtal produkter (så kallade nischbanker) ofta erbjuda attraktivare villkor och lägre ränta på lån utan säkerhet. Men räkna inte ut "gammelbankerna" - den som har ordning på sin privatekonomi kan ta ett större blancolån till mycket bra villkor. Enligt flera oberoende jämförelser* av lån får du bäst ränta och lägst avgifter på lån utan säkerhet med ett internetlån från någon av långivarna nedan.

Tänk på att de flesta långivare inte ger samma villkor till alla som vill låna pengar online. Det går därför inte att svara exakt på vad ett lån kommer att kosta förrän du själv gjort en ansökan om lån. Fler lån kan jämföras på lånet.com där räntor och villkor från populära kreditgivare sammanställs.

Det är enkelt att låna pengar på nätet, det går snabbt och dessutom är det ofta ingen ansökningsavgift. Om du blir godkänd har du lånehandlingarna med posten dagen efter och pengarna på ditt konto inom några dagar (med bank-id kan utbetalning göras redan samma dag).

Betalningsanmärkning? Det behöver inte vara kört - det går att låna pengar med betalningsanmärkning och få ett lån med dålig kreditvärdighet hos flera långivare.

1 på lånSevenDay låna 300 000 kronor

SevenDay – Privatlån med prisgaranti

Behov av pengar kan dyka upp när som helst - sju dagar i veckan. Men varför betala för mycket? Den som vänder sig till SevenDay får garanti om lägsta totalkostnad på privatlån.

SevenDay är ett svenskt fristående bolag specialiserat på privatlån. Här går det att låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet. Du behöver alltså inte äga eller belåna en bostad för att få låna pengar.

När du lånar hos SevenDay är du genom en prisgaranti försäkrad om att få den lägsta totalkostnaden för lånet. Räntan hos SevenDay är från låga 4,25 %

2 bäst lånIca Lån

ICA Banken - Lån för alla behov

Icabanken har erbjudanden om blancolån (lån utan säkerhet) från 20 000 och ända upp till 350 000 kronor. Genom att låna pengar online hos ICA Banken slipper konsumenten kostsamma uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Här går det även att lösa dyra lån hos andra långivare.

3 bra lånFreedom Finance - spara tusenlappar

Sveriges största låneförmedlare

Freedom Finance är ett fristående kreditmarknadsföretag som agerar som oberoende låneförmedlare för att hjälpa låntagare att hitta bättre lån genom att låta långivare/banker konkurrera med varandra.

Freedom Finance erbjuder privatlån (allt-i-ett-lån), billån och bostadslån (upp till 85% i bottenlån).

4 sänk lånekostnaderLendo lånemäklare

Låt Lendo göra jobbet

Bästa privatekonomin - kostnadsfritt. Lendo är en lånemäklare som samlat de bästa bankerna och långivarna på en plats. Det finns flera fördelar med att vända sig till en lånemäklare när du vill låna pengar.

När du skickar in en ansökan till Lendo får du tillgång till alla dom bästa erbjudanden på en gång. Det kostar inget att anlita Lendo och du behåller din kreditvärdighet eftersom det bara krävs en kreditupplysning.

Ett privatlån behöver inte vara fel

Ett privatlån kan vara ett kraftfullt verktyg för att hantera din ekonomi – så länge det används ansvarsfullt. Men tanke på några av tabun som vanligen förknippas med skulder är det många som tror att det alltid är en dålig idé att ta ett lån. Visst innebär en skuld att du får nya utgifter som måste betalas varje månad och ibland kan det ta många år att bli kvitt skulden. Trots det är det så att ett privatlån kan vara rätt beslut under rätt omständigheter.

1. Betala tandläkaren

Trots skyhöga skatter räcker inte statens pengar till allt. Den som behöver fixa tänderna får helt enkelt betala det ur egen ficka och det kan bli dyrt, mycket dyrt. Den egna hälsan måste dock alltid sättas först så om du behöver gå till tandläkaren är det helt okej att ta ett lån för att betala besöket.

2. Flyttkostnader

Att flytta är ett stort projekt och det är inte alltid vi har vänner som har tid att hjälpa till. Det kan kosta många tusen kronor att anlita en flyttfirma men det är värt pengarna att slippa allt jobb och få alla saker till den nya bostaden utan att knäcka ryggen.

3. Bilreparation

En fungerande bil är för många helt avgörande för möjligheten att ta sig till jobbet, arbeta och tjäna pengar. Bilolyckor som inte täcks av försäkring och oväntade större reparationsräkningar kan sätta käpparna i hjulet och är en utgift som inte kan vänta. Om du inte hittar en bilverkstad där du kan reparera bilen på avbetalning är det lika bra att ta ett lån för att betala kostnaderna.

4. Hemförbättringar

Ofta går det att ta ut ett inteckningslån för att betala för renoveringar men i vissa fall kanske detta alternativ inte är tillgängligt. Om du planerar att flytta relativt snart och sälja huset kan det vara en klok investering att låna pengar för att öka värdet på ditt hem och göra det lättare att sälja. Detta kan vara allt från kök, bad eller ett nytt tak. För att betala dessa renoveringar eller tillägg, kan det vara värt att ta ut ett nytt lån. Du bör göra en bedömning av ditt hems värde och avgöra om renoveringen kommer att höja priset mer än skulden. Om du är osäker på lönsamheten i ett sådant projekt är det dock troligen inte det.

Vid användning av blankolån som erbjuder låga räntor och bra villkor kan det vara helt okej att låna för att hantera hälsa, ekonomi eller för nödvändiga investeringar. Om du står inför något av ovanstående scenarier, överväga att höra efter med en långivare om att ta ett lån.

SMSlån fixar snabba pengar

Idag har mobiltelefonen har blivit en av den mest använda tekniken i världen. Alla är en del av denna teknik. Och med förekomsten av sms lån, har mobiltelefoner blivit ett sätt att få pengar i nödsituationer. Det är verkligen enkelt och snabbt, eftersom du bara behöver göra en ansökan om ett snabbt sms kredit från din mobiltelefon och pengarna kommer att sättas in på ditt konto inom några timmar.

Dessa lån är planerade att ge snabb hjälp med pengar för att betala räkningar utan dröjsmål. Det råder ingen tvekan om att du kommer att få beloppet i rätt tid om du blir beviljad ett lån – det är en del av servicen

Detta alternativ för den som behöver låna pengar snabbt ger de små belopp utan krångel. De vanligaste lånen är från 500 kronor och upp till några tusen. Men var försiktig och betala tillbaka lånet i tid så slipper du dyra avgifter.

När du ansöker om ett snabblån via mobil eller webb kommer pengarna att sättas in på ditt konto inom några timmar.

De absoluta minimikraven för att bli beviljad ett sms lån;

• Låntagaren måste vara 18 år eller över.
• Vara folkbokförd i Sverige
• Ha ett mobilabonnemang i eget namn (ej hemligt)

Du kan i vissa fall behöva använda en PIN kod som du får via sms till din mobiltelefon för att göra din ansökan på företagets hemsida. Vissa långivare beviljar även smslån trots betalningsanmärkning.

Att låna pengar online

Att ansöka om en kredit är ett av de viktigaste ekonomiska beslut som vi gör gör. Detta gäller särskilt när vi funderar på att samla ihop dyra lån till ett mycket större (och billigare) lån. Att ta ett lån upplevs ofta som en komplicerad process med papper som ska skrivas under. Den jargong som används är svår att förstå och komplicerade termer används för att definiera ett lån vilket kan upplevas som förvirrande. Detta är en anledning till att många svenska konsumenter tar det första lånet de erbjuds istället för att lägga ner lite tid på att hitta det bästa lånet.
Du kan undvika att fastna med ett dyrt lån genom att ta några enkla men viktiga steg.

Titta på uppgifter som ränta, amorteringstid, aviavgifter och uppläggningskostnader. Skillnaden mellan ett dåligt och ett bra lån kan innebära tusentals kronor i fickan att göra roligare saker med.

Se dig själv som en investerare som letar efter billigast möjlig finansiering. Att avgöra vilka lån som är bäst för dig är inte så lätt som det borde vara. Det finns dolda kostnader, varierande räntesatser, förskottsbetalning avgifter, och andra faktorer som gör det krångligt att avgöra vilka lån som är bäst. Det är mer komplicerat än att bara jämföra kostnaden för de månatliga betalningarna.
Genom att låna pengar online går det att hitta billigare och bättre lån och spara pengar.

*) Rangordningen av långivare och låneförmedlare är baserade på information från respektive hemsidor. Vi ansvarar inte för eventuella felaktigheter i uppgifterna. Fullständiga villkor kan endast lämnas av långivande bank eller rådgivande kreditmarknadsföretag.

Lästips

Pengar över ? 5 tips från Råd och Rön