Billiga Bläckpatroner

Billiga BläckpatronerDet är ingen tvekan om att bläckpatroner är den dyraste förbrukningsvaran till skrivaren. Tillverkarna säljer skrivare till konsumenter med rabatterade priser i förhoppning att göra stora förtjänster när bläckpatronerna tagit slut. De färgpatroner som skickas med nya skrivare är dessutom ofta halvfulla vilket gör att de fort tar slut – allt för att kunden så snabbt som möjligt ska bli tvungen att ta fram plånboken och köpa nya patroner.

Patroner.se Bläckpatroner

Exp. 49kr + Bläckpatron för 1 krona

Patroner.se

InkClub Bläckpatroner

Exp. avgift 49kr + Gratis bläckpatron

InkClub

Förutom att sälja halvtomma patroner har tillverkarna många andra trix för sig. En del patroner förses med en tidsinställning så att de slutar fungera efter en viss tid medan andra patroner bara fungerar om de andra patronerna i skrivaren innehåller tillräckligt med färg.

Eftersom det är bläckpatronerna som ska generera vinsten vill företagen som sålt skrivaren naturligtvis på alla sätt förhindra att kunderna köper billiga bläckpatroner från andra leverantörer. Därför försöker de på alla sätt övertyga kunden att endast använda originalpatroner i skrivaren.

Den enda lösningen för att undvika höga bläck- och därmed utskriftskostnader för din HP Photosmart, Deskjet eller Canon Pixma är att köpa billiga bläckpatroner från tredjeparts tillverkare. Det finns ingenting som talar mot användningen av billigare alternativ. Konsumentverket har undersökt frågan om skrivarens garanti och kommit fram till att garantin gäller även om man använder kompatibla eller andra billigare ersättningspatroner i sin skrivare.